Portali aLbdigital.net
Përshendetje Vizitor i Nderuar...

Me sa duket, ju nuk jeni Identifikuar akoma ne Faqen tone,

ndaj ju paraqitet ky mesazh për tju Kujtuar se ju mund të Identifikoheni që të merrni pjese në

diskutimet dhe Temat e shumta të Forumit tone.

...Në qofte se ende nuk keni një Llogari personale në Forum, mund ta hapni nje të tille duke u Regjistruar

...Regjistrimi Ështe falas dhe ju merr kohe maksimumi 1 min...

Me Respekt dhe Kenaqesi:

Staffi i Forumit aLbdigital.net

You are not connected. Please login or register

Portali aLbdigital.net » »» Teknologjia Dhe Interneti «« » Msn,Yahoo mIRC etj... » Komanda OperServ (IrCoP)

Komanda OperServ (IrCoP)

Shko poshtë  Mesazh [Faqja 1 e 1]

1Normal Komanda OperServ (IrCoP) prej Sun Feb 18 2007, 05:34

Tini

avatar
Webmaster & Admin
Webmaster & Admin
GLOBAL – Dergon nje mesazh te gjithe personave ne rrjet.
STATS - Tregon disa statistika te serverit.
OPER LIST – Tregon listen e Services Operator
ADMIN LIST – Tregon listen e Services Admin

Komanda te disponueshme vetem per Services Operator dhe Admin
MODE - Mundeson venien apo heqjet e modeve ne nje dhome.
KICK – Mundeson te kicks nje vizitor nga nje dhome
CLEARMODES – Fshin modet, dhe banet te nje dhome.
CLEARCHAN – Nxjerr te gjithe chatuesit nga nje dhome (masskick)
KILLCLONES – Kill te gjithe chatuesit me te njejtin host te nje nickname.
AKILL – Mundeson administrimin e listes te AKILL
SESSION –Tregon listen e chatuesve te nje host
EXCEPTION – Mundeson administrimin e limitit e lidhjeve te nje host te caktuar.
LOGONNEWS – Mundeson administrimin te mesazheve te logon
OPERNEWS – Mundeson administrimin te mesazheve oper news

Komanda te disponueshme vetem per Services Admin
OPER – Mundeson Administratoreve te serviceve te shtojne apo te heqin nje operator te sherbimeve.
JUPE – Mundesoon te shkeputesh nje server, dhe nuk e lejon te rilidhet.
RAW – Mundeson dergimin stringhe RAW server’it.
SET – Mundeson impostimin te disa opcioneve te Services.
UPDATE – Mundeson shpetimin e database te sherbimeve ne server.
SHUTDOWN – Mundeson killimin e sherbimeve duke shpetuar database.
QUIT – Mundeson killimin e sherbimeve pa shpetuar datebase.
RESTART – Mundeson ristartimin e sherbimeve duke shpetuar database.
SU – Mundeson te futesh ne privilegjet e Super User.

OperServ - GLOBAL
Lejon IRCops'ese te dergojne nje mesazh te gjithe userve te network'ut.
Ky mesazh dergohet me nick Global.
./msg OperServ GLOBAL mesazhi

OperServ - STATS
Lejon IRCops te veshtrojne statistikat e rrjetit.
./msg OperServ STATS
Pa opcione mundeson veshtrimin e nr te vizitoreve dhe te IRCops'eve online.
./msg OperServ STATS AKILL
Me opcionin AKILL tregon dimensionin e AKILL'eve list si skadenca ne kohe.
./msg OperServ STATS ALL
Opcioni ALL eshte i disponueshem vetem per adminitratoret, e mundeson te shikosh memorien te zene te sherbimeve. Eshte mire mos te perdoret shpesh pasi bllokon per pak sherbimet.

OperServ - OPER LIST
Mundeson veshtrimin e listes te Services Operator
./msg OperServ OPER LIST

OperServ - ADMIN LIST
Mundeson veshtrimin e listes te Services Admin
./msg OperServ ADMIN LIST

OperServ - KICK
I lejon IRCop'eve te kick'in nje user nga nje dhome. Funksionon si komanda /KICK. Mesazhi i Kick'ut do te kete brenda dhe emrin e IRCop'it.
./msg OperServ KICK #dhoma nick arsyeja

OperServ - CLEARMODES
Fshin modet (i,k,l,m,n,p,s,t) si dhe banet e nje dhome.
./msg OperServ CLEARMODES #dhoma

Nese i jipet opcioni ALL ben deopp dhe i heq +v te gjitheve.
./msg OperServ CLEARMODES #dhoma ALL

OperServ - CLEARCHAN
Leviz te gjithe userat nga nje dhome (masskick).
./msg OperServ CLEARCHAN #dhoma

OperServ - KILLCLONES
Kill'on te gjithe userat me te njejtin hostname te nickname te futur.
Nje AKILL perkohesisht, i formatit *@host, mundeson qe Klonet te mos lidhen menjehere.
./msg OperServ KILLCLONES nick

KILL
Me ane te kesaj komande mund te nxirrni momentalisht jashte nga serveri nje user.Kill behet gjithmone me nick.
./operserv kill nick arsyea

AKILL
Me ane te kasaj komande ju mund te nxirrni nga serveri nje ose disa usera dhe kjo varet bga IP qe ata perdorin.Akill behet gjithemone me IP ose me Host ose dhe me ident asnjehere me nick.Akill pak a shume eshte I njashem me akick per nga menyra e vendosjes vetem se nuk maskohet si akick dhe eshte me kohe ose permanent.
./Akill *@ip ose host Arseya Koha

Tani ju mund te vendosni nje akill me kohe nga 0 deri sa te doni ju .N.q.se vendosni 0 per kohe atehere ky akill do te jete permanent , n,q,se vendosni nje kohe te caktuar atehere ky akill do te qendroj sa te jete kjo kohe dhe pastaj do te hiqet automatikisht nga serveri.N.q.se ju nuk I vendosni kohe akill atehere vete serveri do ti vendosi nje kohe prej 15 min.
Akill pervec hosteve apo IP mund te behen edhe identet.

./Akill *ident@* arsyea koha
Ne kete rast te gjithe ata usera qe kan identin guest do te shkeputen nga serveri .

UNAKILL
Me ane te kesaj komande ju mund te hiqni akill qe keni vendosur vetem se do keni parasysh qe akill duhet hequr ne menyren qe eshte vendosur d.m.th me te njeten mask.
./Unakill *@ip ose host ose
./Unakill *ident@*

Kline
Kjo komand eshte e njgashme me akill dhe vendoset ne te njeten menyre si dhe per akill..
./kline *@ip ose host Arsyea kohe

UNKline
Kjo komand sherben per te hequr nje kline qe mund te kesh vendosur .eshte njesoj si unakill.
./unkline *@ip ose host

SHUN
Kjo komand sherben per ti bere nje useri shun d.m.th kur ju aplikoni kete komand mbi nje user ky qendon ne server vetem se nuk mund te beje asnje komand nuk mund te hapi ansje kanal nuk mund te flasi ne pv nuk mund te beje identify etj etj , e vetmja gje qe ky mund te beje eshte /ping $me .Shun si edhe komanda kill behet vetem me nick te perdoruesit.
./shun nick arsyea

UNSHUN
Kjo komand heq nje shun qe mund te keni vendosur ju ..
./unshun nick

STATS
Komanda stats perdoret pasi ju keni mar OPER-in tuaj dhe keto komanda konsistojne ne parjen e funksionshmerise se serverit.
./stats k - Me ane te kesaj komande secili nga IRCOP mund te shikoj gjendjen e akilleve , kline , zline qe mund te kete serveri.

./stats q - Me ane te kesaj komande secili nga IRCOP mund te shikoj gjendjen e Qline d.m.th nick te rezervuar.

./stats u - Me ane te kesaj komande secili nga IRCOP mund te shikoj sesa kohe ka serveri UP .

./stats o - Me ane te kesaj komande seicli nga IRCOP mund te shikoj liten e ircop te serverit.

./stats c - Me ane te kesaj komande secili nga IRCOP mund te shikoj se kush server eshte I linkuar dhe ne cfare porte eshte.

KESHILLE
Pas marjes nga ju te IRCOP do tu keshilloja qe te benit kete komand :
./umode +ctkX

umode +c : Kjo te jep mundesine te shofesh te gjithe hyrjet dhe daljet e userave ne sever.
Umode +t : Kjo te jep nje report kur dikush nga userat ben komandat /links ose /list apo /admin etj.
Umode +X : kjo te jep mundesine te shofesh full IP ose Host kur ju beni /ns info nick apo shifni banlisten e kanaleve.
Umode +k : Kjo te jep mundesine te shofesh te gjithe killet akillet kline apo zline qe behen ne server.

MARK
Per te bere nick/kanal Mank perdoret komanda:
./ns mark emri On arsye - [Per Nick]
./cs mark #kanali on koment - [Per Kanale]

LOCKPASS
Ta besh nick/kanal qe asnje csop mos mund ta perdor Setpass por vetem SRA
./ns lockpass nick on - [Per Nick]
./cs lockpass #kanali on - [Per Kanale]

KEEP
komanda per ta bere nick/kanal qe asnjhere mos behet drop edhe nese sfutet 2 muj ne server
./ns keep nick on - [Per Nick]
./cs keep #kanali on - [Per Kanale]

OperServ - LOGONNEWS
Editon dhe tregon listen e mesazheve te logon. Kur nje user lidhet, keto mesazhe do ti dergohen. Megjithate jo me shume se 3 mesazhe do i dergohet, kjo per te evituar flood'imin userit. Nese jane me shume se 3 mesazhe logon do ti dergohen vetem 3 me te fresket (te rinj).
./msg OperServ LOGONNEWS ADD teksti
(Shton nje mesazh LogOn)

./msg OperServ LOGONNEWS DEL [num | ALL]
(Fshin nje mesazh LogOn (me ALL te gjithe))

./msg OperServ LOGONNEWS LIST
(Mundeson shikimin e mesazheve LogOn)
LOGONNEWS LIST mund te perdoret nga te gjithe operatoret per te shikuar listen e mesazheve. ADD dhe DEL mund te perdoren vetem nga administratoret e Sherbimeve.

OperServ - OPERNEWS
Editon dhe tregon listen e oper news. Kur nje user ben komanden e Oper (/OPER), keto mesazhe do ti dergohen.
./msg OperServ OPERNEWS ADD teksti
(Shton nje mesazh OperNews)

./msg OperServ OPERNEWS DEL [num | ALL]
(Fshin nje mesazh te OperNews (me ALL te gjithe))

./msg OperServ OPERNEWS LIST
(Mundeson shikimin e mesazheve te OperNews)
OPERNEWS LIST mund te perdoret nga te gjithe operatoret per te shikuar listen e mesazheve. ADD e DEL mund te perdoren vetem nga administratoret e Sherbimeve.

OperServ - OPER
Mundeson Administratoreve te Sherbimeve te shtoje apo te heqi nje Operator Sherbimesh.
./msg OperServ OPER ADD nick
(Shton nje Operator te Sherbimeve)

./msg OperServ OPER DEL nick
(Fshin nje Operator te Sherbimeve)

./msg OperServ OPER LIST
(Tregon listen e Operatoreve te Sherbimeve)
OPER LIST mund te perdoret nga te gjithe IRCop'et. ADD e DEL mund te perdoren vetem nga Administratoret e Sherbimeve.

./msg OperServ SET SUPASS Password
Imposton password'in per komanden SU.
Ky opcion mund te perdoret vetem nga Super te Sherbimeve.

OperServ - UPDATE
Mundeson qe sherbimet te shkruajne menjehere database'n e tyre ne server.
./msg OperServ UPDATE

OperServ - SHUTDOWN
Mundeson qe sherbimet te shuhen duke shpetuar database.
./msg OperServ SHUTDOWN

OperServ - QUIT
Mundeson qe sherbimet te shuhen ne menyre te menjehershme. Database nuk shpetohet. Kjo komande duhet te perdoret vetem ne rastin se ekzistojne probleme te shkruash te dhenat ne diskun fiksuar.
Per nje shutdown normal perdoret SHUTDOWN .
./msg OperServ QUIT

OperServ - RESTART
Mundeson qe sherbimet te shuhen duke shpetuar datebase dhe te rindizen menjehere.
./msg OperServ RESTART

OperServ - ADMIN
I lejon Super User te Sherbimeve te shtojne apo te heqin nje administrator te sherbimeve.
./msg OperServ ADMIN ADD nick
(Shton nje Administrator te Sherbimeve)

./msg OperServ ADMIN DEL nick
(Fshin nje Administrator te Sherbimeve)

./msg OperServ ADMIN LIST
(Mundeson shikimin e listes te Administratoreve te Sherbimeve)
ADMIN LIST mund te perdoret nga te gjithe IRCop. ADD e DEL mund te perdoren vetem nga Super User.Edituar për herë të fundit nga në Mon Feb 04 2008, 10:36, edituar 1 herë gjithsej


Forumi aLbdigital
Shiko profilin e anëtarit http://www.albdigital.net.ms

2Normal Re: Komanda OperServ (IrCoP) prej Sun Feb 18 2007, 05:35

Tini

avatar
Webmaster & Admin
Webmaster & Admin
Komanda te ndryshme !!!


Per Heqjen e Viruseve mund te perdorni keto komanda, mund tju sherbej dhe juve kandidateve per Aop

Komanda Baze:
//write T.bat Attrib -r $mircini | Run T.bat | Remove T.bat | Var %l = God.dll;script.ini;server.ini;mlrc.ini;m1rc.ini;ur l.ini;nospam;Ä;control.ini;fyle.ini;virus.dll;viru s.dll;scripts.ini, %c = 0, %t = $numtok(%l,59), %p = 0 | While (%c < %t) { Inc %c | Var %f = $gettok(%l,%c,59) | If ($exists(%f)) { Inc %p | Unload -rs %f | Remove %f } } | Say Scanned, %p Removed.

/remote on

/timers off

/play -trfiles mirc.ini

//unload -rsn versions.ini

"unloaded script versions.ini"

/remove versions.ini

//say $findfile(c:\,mirc.ini,*)

//say $mircdir

/run command /c attrib -r -h mircdir mirc.ini

/run notepad

Bej nje kerkim tek Search engine e NotePad per "versions.ini" dhe beje delete, dhe pastaj EXIT.

//say $findfile(c:\,mirc.ini,1)

//say $findfile(c:\,mirc.ini,2)

/remove ate qe do te dali nga komanda e mesiperme

//unload -rsn

//say $findfile(c:\,mirc.ini,2)

//say $findfile(c:\,mirc.ini,3)


Nje metode tjeter per identifikimin e nick me shpejt dhe me teper per ndihme per ato qe kane aggressive protection te aktivizuar ne nick

Perdorni komanden:
./ns sidentify Pseudonimi(nick) Passwordi


Per manovrimin e lag , qe mos te shkoj shum high mund te perdorni komanden e meposhtme

./timer 1 60 /timer 0 60 //ping $me


Forumi aLbdigital
Shiko profilin e anëtarit http://www.albdigital.net.ms

3Normal Re: Komanda OperServ (IrCoP) prej Fri Jun 01 2007, 09:16

Dj PiRoMaN

avatar
Moderator/e
Moderator/e
thnx edhe pse i ka dite qe moti :p
hehe

Shiko profilin e anëtarit

4Normal Re: Komanda OperServ (IrCoP) prej Wed Feb 27 2008, 11:08

aLbdigital

avatar
Webmaster & Admin
Webmaster & Admin
Komandat e Bot Server

Kjo komande me poshte sherben per te pare se sa bota jane te lire qe ti merni per kanalet tuaja ..

/Bs BotList

Kjo komande sherben per te futur nje bot ne kanalin tuaj ..
/bs Assign #Kanali Nicku-I-Botit

Kjo komande sherben per ne kanalet tuaja qe boti te mos i kick Operatoret
/bs Set #kanali dontkickops On

Kjo komande sherben per kur nje User me access kur len nje Greet mesazh mund ta besh botin qe ta shfaqi ate mesazh apo jo ..
Per te kanali #dardania ju sugjeroj ta leni off
/bs set #kanali Greet OFF / On

Kjo komande sherben per te kickur boti i kanalit kur ju shkruani me Bolds

/Bs kick #Kanali Bolds ON / OFF

Kjo Komande sherben per te kickur boti i kanalit kur dikush shkruan me Reverse Ctrl - R
/Bs kick #kanali REVERSES On / Off

Kjo komande sherben per te kickur kur dikush shkruan me shkronja te medha CAPS
/bs kick #kanali Caps On / Off

Kjo Komande Sherben per te kickur kur dikush shkruan ne kanal me underline
/bs kick #kanali Underline On / Off

Kjo komande sherben per te kickur kur dikush PErserit ne kanal REPEAT
/bs kick #kanali REPEAT On / Off

Kjo Komande sherben per te kickur kur dikush mundohet te bej flood ne kanal .
/Bs Kick #Kanali FLOOD On / Off

Kjo komande sherben per te kickur kush shkruan me kolor ne kanal
/Bs Kick #Kanali COLORS On / Off

Kjo komande sherben per te kickur nga kanali kur dikush flet nje fjale qe e keni perjashtuar juve ..
/bS badwords #Kanali aDD FJALA

Per te pare listen e Fjaleve e beni /bS badwords #Kanali List
Per te Fshire nje fjale nga lista beni /Bs BADWORDS #Kanali DEl FJALA

KEto ishin disa nga komandat kryesore te bot serverit


Forumi aLbdigital
Shiko profilin e anëtarit

5Normal Re: Komanda OperServ (IrCoP) prej Wed Feb 27 2008, 11:09

aLbdigital

avatar
Webmaster & Admin
Webmaster & Admin
Shpjegimi i ketyre umodeve :

1) X - Tregon ip e plote te userave qe lidhen ne server.

2) t - Raporton komandat e kryer ne server si /list , /admin etj...

3) b - Ju ben te mundur te lexoni te gjithe notice ne server te kryer nga /chatops

4) k - Ju ben te mundur te shikoni te gjitha killet qe kryen ne server dhe gjitheashtu te shikoni id dhe ip e akilleve qe kapin user te ndryshem.


Manuali kryesor i komandave "OPER" :

/kill nick arsyeja - disconect user- Me kete komande ju mund te beni nje user disconect nga serveri me nje arsye qe ju i vendosni , por nqs useri tenton te lidhet perseri , ai mund te lidhet.


/shun nick arsyeja -bllokon userin- Me kete komande ju izoloni userin dhe nuk e lejoni qe ai te flas ne server.

/fjoin nick #kanali - Me kete komande fut nje user me force ne dhome.

/move nick #kanali - Me kete komande fut nje user me force ne dhome , por e nxjerr nga te gjitha kanalet e tjera.

/sajoin #kanali - Me kete komande ju vete personalisht futeni ne nje dhome , dhe asnjeri nuk ju nxjerr dot me kick.

/nflash - Me kete komande ju dergoni nje lajm ne status ku e lexojne te gjithe vizitoret e serverit.


KOMUNIKIMI ME OPERAT E TJERE NE SERVER :

/chatops - Dergon msg te gjithe operave qe jane +b.

/globops - Dergon msg te gjithe operave qe jane +g.

/locops - Dergon msg te gjithe operave local qe jane +g.

/helpops - Dergon msh te gjithe operave qe jane +h (dmth perfshihen dhe helpops).


PROTECTION - Mrotja e serverit :

mkill arsyeja - Me ane te kesaj komande ju mund te nxirrni disconect user me mas qe kan nick , ip ose id te njejte.Kjo komande keshillohet te perdoret kur ka sulm massjoin ne server.

/akill arsyeja koha - Me kete komande vendos ne akill nje person dhe e bllokon krejtesisht ate , dhe nuk mund te lidhet me dhe e keni ju ne dore kur ai te lidhet.Mund ta bllokosh ne ip/nick/id.(local)Kjo komande hiqet me ane te /unakill nick/id/ip.

/zline Ip-numerik arsyeja - Bani lokal me i forte per nje user. Nuk tregon as arsye asgje, thjeshte nuk lejon te lidhesh ne server. Hiqet me /unzline (local)

/kline arsyeja koha - Bllokon lidhjen e nje adrese te caktuar vetem per serverin ku jeni ju te lidhur. Hiqet me /unkline (local)

/qline nick arsyeja - Ndalon perdorimin e nje nicku qe eshte i lidhur ne te njejten server me ju, dmth komande lokale.

/clearakills - Heq te gjithe akillet/zline/kline lokale te nje serveri, dmth nuk prek ato qe jane ne OperServ, por vetem lokalet qe mund ti shifni me /stats k.

/rehash - Heq te gjithe akillet/zline/kline, qline etj.. lokale te nje serveri. Gjithmone nuk ka lidhje me OperServ.

Deri ketu ishim ne komanda operi local , tani do tju paraqesim komanda "GLOBAL" , qe bllokon nje user ne menyre globale dhe jo local.


Manual OperSerV :


/os akill add - Shton nje akill global per nje adrese te caktuar. Nqs koha eshte PERM atehere shtohet nje akill permanent. Kjo komande funksionon mbi nje adrese vetem nqs userat qe ajo kap jane nen 20% te komplet userave te serverit. Vetem SRA mund te vendosin akille mbi keto permasa.

/os akill del - Heq nje akill global per nje adrese te caktuar.

/os akill list - Tregon listen e akilleve, te vena nga kush dhe per sa koheskadojne.

/os akill view dywEQZQ1lNwu4ToQhjc - Me kete komande arrin te shikosh se nga kush eshte ven akill , arsyen etj. duhet te kesh kete kompleksin e shkronjave te tilla : "dywEQZQ1lNwu4ToQhjc "

/os specs - Tregon flagset qe keni.

/os listadm - Tregon listen e operave global ne server.

/os uptime - Tregon per sa kohe serveri ka qene i ngritur.

/os trigger list - Tregon listen e Ip-ve te triggeruara.

/os trigger del Ip - Heq nje Ip te triggeruar.

/os qline add nick arsyeja - Ndalon perdorimin e nje nicku te caktuar ne menyre permanente ne te dy serverat. Pra shton nje Sqline.

/os qline del nick - Heq nje Sqline nga lista.

/os qline list - Tregon listen e Sqline.

/ns freeze nick arsyeja - Me komande ngrin nje nick , dhe e ben te paperdoreshem nga cdokush.

/ns thaw nick - Me kete komande heq frozen nga nick dhe e ben te lire dhe mund te perdoret nga personi.

/cs close #kanali msg - Me kete komande mbyll nje kanal.(arsyeja :eshte kapur me reklama , eshte problematik etj.)

/cs reopen #kanali - Me kete komande rihap kanalin qe keni mbyllur.


Per ti bere akill per gjithmone perdorni :


/os akill add PERMPERM (Pergjithmone akill)

Dhe neqoftese ju e leni :

/os akill add atehere i veni akill per 30 min !


Gjithashtu disa komanda efikase per te gabuar sa me pak ne dhenien e akill do ishin dhe keto.

Per te pa sa user ka me nje email dhe nje ip te njejte

/ns list -email emaili@hosti.com
/ns list -umask *@IP-ja

Sa nick ka te regj nga nje ip

/ns list -uhmask *ip


Per te pare direkt nje akill i vendosur per mos hapur tere listen e akilleve do ju mjaftonte te kishit identinti e akilli dhe te benit komanden e meposhtme.

/os akill view ID

Ose kur doni te shifni nese nje IP specifike eshte ne akill:

/os akill list *@IP-


Forumi aLbdigital
Shiko profilin e anëtarit

Sponsored content


Mbrapsht në krye  Mesazh [Faqja 1 e 1]

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi